Web Analytics Made Easy - Statcounter

زاخارووا روز سه شنبه در بیانیه ای که در پایگاه اینترنتی وزارت امور خارجه روسیه منتشر شد، خاطرنشان کرد: ما با دقت وضعیت در رابطه با اقدامات طرف ایرانی در سایت هسته ای فردو برای ازسرگیری غنی سازی اورانیوم تا ۲۰ درصد را پیگیری می کنیم.  

وی با بیان اینکه همه اطلاعات تایید شده در این زمینه از طریق آژانس بین المللی انرژی اتمی بدست می آید، اظهار داشت: بازرسان آژانس بین المللی انرژی اتمی بر اقدامات تهران که از پیش آژانس را در مورد برنامه های مربوطه مطلع کرده و با شفافیت عمل می کند و همه تشریفات پیش بینی شده در موافقت نامه پادمان های آژانس را اجرا می کند، نظارت می کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



 سخنگوی وزارت خارجه روسیه گفت: این مساله هیچ ارتباطی با رعایت تعهدات ایران در برجام و پیمان عدم انتشار سلاح هسته ای (ان.پی.تی) ندارد. از این نظر هیچ ایرادی به طرف ایرانی وجود ندارد.

زاخارووا خاطرنشان کرد: همه مواد غنی شده تا سطح ۲۰ درصد تحت کنترل آژانس بین المللی انرژی اتمی قرار دارد. آژانس هیچ شواهدی از تبدیل آن برای بکارگیری برای اهداف اعلام نشده که متناقض پیمان ان.پی باشد، ثبت و گزارش نکرده است. 

سخنگوی وزارت خارجه روسیه گفت: در سالهای اخیر جامعه جهانی بطور کامل به این واقعیت پی برد که دلیل اولیه این گونه موارد انحراف از توافق ها، نقض مکرر و منظم تعهدات بین المللی ازسوی آمریکا است که به رغم ماده ۲۵ منشور سازمان ملل قطعنامه ۲۲۳۱ را اجرا نمی کند و بطور هدفمندانه موانع برای اجرای آن ازسوی سایر کشورها ایجاد می کند.

وی ادامه داد: بار دیگر یادآوری می کنیم که طرح پیش بینی شده در برجام برای تغییر کاربری سایت هسته ای فردو برای تولید ایزوتوپ های ثابت (پزشکی) از مدتها پیش در زیر تحریم های آمریکا قرار دارد که اقدامی کاملا غیرقابل قبول است.

سخنگوی وزارت خارجه روسیه در ادامه بیانیه خود تصریح کرد: اظهارات مکرر سران ایران که به آمادگی برای بازگشت به اجرای کامل مفاد برجام باتوجه به موازنه دقیق منافع که توافق های در چارچوب برجام در سال ۲۰۱۵ بر آن استوار شده بود را تحسین می کنیم. 

 وی افزود: اما واقعیت به این گونه است که در زمان حاضر نیاز به تلاش های بیشتر و صرف هزینه های اضافی برای تبدیل سایت فردو به وضعیت مطابق با برجام وجود دارد. این امر اهمیت اصولی برای ادامه فعالیت ها برای تغییر کاربری این سایت دارد که بخش جدایی ناپذیر معامله هسته ای است.

زاخارووا خاطرنشان کرد: در جریان نشست وزیران برجام در روز ۲۱ ماه دسامبر، طرف روسی تصریح کرد که نسخه برای عادی سازی وضعیت پیرامون برجام در این توافق نهفته است. این شامل اجرای توافق های در برجام توسط همه کشورهایی می شود که آن را تنظیم و امضا کردند.

وی یادآوری کرد: در بیانیه مشترک نشست وزیران برجام مراحل برای حرکت رو به جلو ترسیم شده بود. همه کشورهای شرکت کننده در برجام، ازجمله جمهوری اسلامی ایران، بر ضرورت اقدامات فشرده در مورد چالش های موجود فرا روی برجام و درخواست از آمریکا برای انصراف فوری از سیاست های مخرب و اجرای تعهدات خود در قطعنامه ۲۲۳۱ بدون هر گونه پیش شرط تاکید کردند.

سخنگوی وزارت خارجه روسیه تصریح کرد: زمانی که این امر تحقق بیابد تهران باید آماده باشد تا بطور متقابل پاسخ دهد. بر این باوریم که همه نیرو و توان خود را باید برای تحقق آن بکار گیریم و اقدامات جمعی خود را  برای برطرف کردن مسائل و جلوگیری از بروز مشکلات جدید متمرکز کنیم. 

311311

کد خبر 1473310

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: ایران و روسیه غنی سازی سخنگوی وزارت خارجه روسیه بین المللی هسته ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۵۸۳۶۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تاکید مجدد ماکرون بر طرح اعزام نیرو به اوکراین

رئیس جمهور فرانسه بار دیگر بر بررسی طرح احتمال استقرار نیروهای زمینی غربی در اوکراین به عنوان ابزاری برای بازدارندگی تاکید کرد. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از "ان تی وی" آلمان، در اوایل سال جاری میلادی امانوئل ماکرون، رئیس جمهور فرانسه با اظهارات خود مبنی بر اینکه اعزام نیروهای زمینی غربی به اوکراین را نمی توان منتفی دانست سروصدا به پا کرد. اکنون رئیس جمهور فرانسه پیشنهاد خود را دوباره روی میز می‌گذارد. ماکرون در سخنانی تاکید کرد: اگر روسیه پیروز شود، امنیت در اروپا وجود نخواهد داشت.

امانوئل ماکرون، رئیس‌جمهور فرانسه بار دیگر بر بررسی احتمال استقرار نیروهای زمینی غربی در اوکراین به عنوان ابزاری برای بازدارندگی تاکید کرد. ماکرون در مصاحبه‌ای با مجله انگلیسی اکونومیست گفت: اگر روس‌ها از خطوط مقدم عبور کنند و اگر اوکراین آن را ( اعزام نیرو) بخواهد - که تاکنون اتفاق نیفتاده است - به درستی باید این سوال را از خود بپرسیم.

ماکرون گفت: اعتبار ما به توانایی خاص برای بازدارندگی با افشا نکردن کارهایی که می‌خواهیم یا نمی‌خواهیم انجام دهیم بستگی دارد. وی در این مصاحبه بار دیگر بیانیه اصلی خود را در مورد این موضوع تکرار کرد و اظهار داشت که نمی‌خواهد «هیچ چیزی را رد کند.»

وی با اشاره به ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه، گفت: "من هیچ چیزی را رد نمی‌کنم زیرا ما یک نفر را در مقابل داریم که چیزی را منتفی نمی‌داند.

ماکرون گفت: کشورهای غربی در گذشته زمانی که تحویل تانک و هواپیما به اوکراین را رد کردند، بیش از حد مردد بودند. ماکرون تاکید کرد: ما از نظر اعتبار و قدرت بازدارندگی خود در برابر روسیه اشتباه کردیم. واکنش تهاجمی روسیه به اظهارات وی در مورد اعزام نیروی زمینی غربی نشان داد که این نگرش قبلاً تأثیر داشته است.

ماکرون ادامه داد: من یک هدف استراتژیک روشن دارم: روسیه نباید در اوکراین پیروز شود. اگر روسیه در اوکراین پیروز شود، دیگر امنیت در اروپا وجود نخواهد داشت. چه کسی می تواند بگوید که روسیه در آنجا متوقف خواهد شد؟ چه امنیتی برای سایر کشورهای همسایه، برای مولداوی، رومانی، لهستان، لیتوانی و دیگران وجود خواهد داشت؟

در عین حال، ماکرون گفت که اروپا نباید همیشه در زمینه دفاعی به ایالات متحده آمریکا تکیه کند. وی افزود: در عوض، باید یاد بگیرید که برای محافظت از خود آماده شوید. وی بار دیگر بر تمایل خود برای تلقی بازدارندگی هسته ای فرانسه به عنوان بخشی از دفاع اروپا تاکید کرد. وی افزود: اگر می‌خواهیم مفهومی معتبر برای دفاع مشترک بسازیم، (...) باید تسلیحات هسته‌ای با محدودیت‌های شناخته شده استفاده در ملاحظات لحاظ شود. وی افزود: به این ترتیب می توان از تکرار یا تشدید شرایط که در صورت داشتن این ظرفیت ها غیرضروری است جلوگیری کرد. با این حال، لازم نیست که ظرفیت‌ها را "به اشتراک بگذاریم".

وی در بخش دیگری از سخنانش پیشنهاد آلمان برای سپر حفاظت موشکی اروپا را کمکی به "بیداری استراتژیک اروپا" دانست. این شامل تمایل لهستان برای استقرار سلاح های هسته‌ای ناتو در کشورش نیز می‌شود. ماکرون تاکید کرد: ما اروپایی‌ها باید پشت میز بنشینیم تا چارچوبی منسجم ایجاد کنیم. هدف ایجاد تضمین امنیتی برای هر کشور اروپایی است. اعضای غیر اتحادیه اروپا مانند بریتانیا و نروژ نیز باید در نظر گرفته شوند.

این مصاحبه ماکرون باعث نگرانی مجارستان شده است. پیتر سییارتو، وزیر امور خارجه مجارستان به شبکه تلویزیونی LCI گفت: «اگر یکی از اعضای ناتو از نیروهای زمینی (در اوکراین) استفاده کند، این یک رویارویی مستقیم بین ناتو و روسیه و در نتیجه جنگ جهانی سوم خواهد بود. ماکرون پیش از این احتمال استقرار نیروهای زمینی در اوکراین را در پایان فوریه مطرح کرد. اولاف شولز، صدراعظم فدرال آلمان به وضوح ایده اعزام سربازان غربی به اوکراین را رد کرده است.

تحولات اوکراین|قصد بایدن برای حمایت غیرعلنی از کی‌یفتحولات اوکراین| اعتراف کی‌یف به دستاوردهای نظامی روسیه

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • بررسی ابعاد سفر گروسی به ایران/ حل چالش موضوع بازرسان/ خنثی‌سازی سیاست هدفمند تبلیغاتی
  • وزیر امور خارجه: احتمال توقف جنگ در غزه نسبت به گذشته قدری افزایش پیدا کرده است
  • احتمال توقف جنگ در غزه نسبت به گذشته قدری افزایش پیدا کرده است
  • موضع‌گیری وزیر خارجه عربستان درباره جنگ غزه
  • دیدار امیرعبداللهیان با همتای مصری | تشکر ایران از موضع مصر در محکومیت جنایات اسرائیل
  • مثلث آمریکایی چه هدفی را در تقابل با فعالیتهای هسته‌ای ایران دنبال می‌کنند؟ / نقشه راه گروسی در تهران پس از عملیات وعده صادق
  • دیدار دیپلمات‌های ایران و روسیه در وین در آستانه سفر گروسی به تهران
  • در سفر رافائل گروسی به تهران موارد اختلافی ایران و آژانس حل خواهد شد؟
  • آیا در سفر گروسی موارد اختلافی ایران و آژانس حل خواهد شد؟
  • تاکید مجدد ماکرون بر طرح اعزام نیرو به اوکراین