Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-06@08:38:51 GMT

سایت دیپلماسی اقتصادی وزارت خارجه فعال شده است

تاریخ انتشار: ۳۰ آذر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۱۸۵۵۶۹

سایت دیپلماسی اقتصادی وزارت خارجه فعال شده است

به گزارش خبرنگار مهر، احمد معصومی فر روز شنبه در جلسه شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی که در استانداری برگزار شد اظهار داشت: بسیاری از موضوعاتی که راجع به آن جلسه داریم هنوز حل نشده و علیرغم تصویب قانون بهبود فضای کسب و کار امروز رتبه ۱۲۸ هستیم که زیبنده کشور ما نیست.

وی بیان کرد: با ریشه یابی مشکلات لازم است از تجربه دیگر کشورها استفاده کنیم زیرا امروز تورم در همه کشورها حل شده فقط ۱۰ کشور تورم دو رقمی دارند که ما هم می‌توانیم در مسیر اصلاح امور گام برداریم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


معصومی فر یادآور شد: خیلی از مشکلات ما فقط تحریم نیست و در شرایط که اقتصاد ما نفتی است این پیامدها را داریم، نفت خوب است اما اتکا به آن در اقتصاد منطقی نیست.

اقتصاد نفتی محکوم به شکست است

سفیر ایران در سوئد تصریح کرد: وقتی در شروع کسب و کار رتبه خوبی داریم نشان می‌دهد دریافت مجوز برای عده‌ای رانت دارد در حالی که در کره جنوبی هیچ رانتی نیست و برای شروع همه آزادند وارد بازار تولید شوند اما وقتی کارها عملی شد حمایت دولت شامل افراد می‌شود ولی در کشور ما برعکس است.

وی یادآور شد: اقتصاد سوبسیدی، سیاست زده و نفتی پیامدش همین می‌شود که کشورمان با آن روبرو شده در حالی که باید اقتصاد بر مبنای نیروی انسانی شکل بگیرد.

معصومی فر گفت: در کشور ژاپن از سنین کودکی موضوع اقتصاد را یاد می‌دهند و همان مقطع ابتدایی به کودکان می‌گویند کشور چیزی ندارد و باید همه تلاش کنند تا به ثروت برسند اما در ایران در کتب درسی می‌گوئیم ایران همه چیز دارد و ذهن کودکان به تنبلی و راحت طلبی شکل می‌گیرد.

وی اظهار داشت: تعارض منافع بخش دولتی و خصوصی را هنوز حل نکرده ایم و کارمند دولتی می‌خواهد در زمان امضا حق خود را بگیرد اما باید بتوانیم جوری تشویق کنیم تا مانند زمانی که تیم ملی پیروز می‌شود همه احساس خوشحالی می‌کنند در حوزه اقتصاد و تجارت هم همه در مشارکت کار خود را سهیم بدانند که منتفع می‌شوند.

اصلاح رویکرد اقتصادی در وزارت خارجه

معصومی فر یادآور شد: در مورد سیاست‌های اقتصادی خوشبختانه در وزارت امور خارجه با ابلاغ مفاد اقتصاد مقاومتی و تکیه بر قانون توسعه ششم و بهبود فضای کسب و کار یک اصلاح اساسی در رویکردها صورت گرفته است.

وی بیان کرد: از دو سال قبل از روش دیپلماسی اقتصادی به صورت ساختاری استفاده می‌شود و برنامه‌هایی بر مبنای اقتصاد مقاومتی فعال شده و تسهیل گردشگری، حمایت از شرکت‌های دانش بنیان و تجارت را جدی گرفته ایم و کارگروه ماده ۹ در وزارت خارجه فعال شده که برای تسهیل امور اقدام خواهد شد.

معصومی فر یادآور شد: وابستگان بازرگانی در سفارت خانه‌های کشور باید افزایش یابد و در این راستا بخش خصوصی هم می‌تواند دفتر تجاری در کشورهای هدف دایر کند.

فعال شدن سایت اقتصادی وزارت خارجه

مدیرکل راهبرد اقتصادی وزارت امور خارجه گفت: سایت دیپلماسی اقتصادی در وزارت خارجه فعال شده که در معرفی توانمندی اقتصادی و تجاری ایران و شناسایی بازارهای هدف می‌تواند مؤثر باشد.

وی بیان کرد: تمام فعالان اقتصادی می‌توانند از طریق این سامانه با سفارت خانه ارتباط برقرار کرده و سفارش کار دهند که فاز دوم سامانه نیز به زبان انگلیسی بزودی راه اندازی می‌شود که این کار گام بزرگی برای فعال شدن کارهای تجاری و همکاری اقتصادی و تجاری با کشورهاست.

معصومی فر افزود: سوئد از کشورهای پیشرو در فناوری و در اقتصاد و سیاست روش معتدلی دارد و بسیار قدرتمند است و با ایران نیز روابط خوبی دارد و در حوزه صنعت خودرو با ایران مناسبات دیرین دارد که البته در شرایط تحریم با موانعی روبرو شده که باید راهکاری برای حل آن پیدا کنیم.

وی گفت: سوئد در حوزه محیط زیست و صنعت سبز رتبه اول جهانی دارد و زباله از نروژ و فنلاند وارد می‌کند و در مخابرات، الکترونیک، صنایع معدنی و حمل و نقل و گلخانه توانمندی بالایی دارد که استان قزوین می‌تواند از آن استفاده کند.

معصومی فر یادآور شد: قزوین از استان‌های شاخص کشور در حوزه صنعت، کشاورزی، گردشگری است و نیروی ماهر خوبی دارد که از ظرفیت‌ها غفلت شده که شما می‌توانید در حوزه دانش و فناوری و صنعت و کشاورزی با کمک سوئد وضعیت خود را ارتقا بخشید.

وی برای بسترسازی و توسعه مناسبات تجاری و اقتصادی بین سوئد و استان قزوین اعلام آمادگی کرد.

کد خبر 4803499

منبع: مهر

کلیدواژه: استانداری قزوین شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی بوشهر ایلام تعطیلی مدارس گرگان شهرکرد قزوین خطبه های نماز جمعه انتخابات مجلس شورای اسلامی بیرجند یاسوج بارش برف شیراز شب یلدا بارش باران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۱۸۵۵۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نگاهی به مسایل اقتصادی کشور، در برنامه گفتگوی اقتصادی

به گزارش خبرگزاری صداوسیما،  فرشاد پرویزیان، مجری برنامه گفتگوی اقتصادی در گفتگو با شبکه خبر در بخشی از سخنانش درباره موضوع برنامه گفتگوی اقتصادی گفت: موضوع این برنامه طبق شرایط و اولویت‌های اقتصادی کشور تعیین می‌شود در اتاق فکری که در رادیو گفتگوست.

وی افزود: در این برنامه تلاش می‌شود با طرحی موضوعات و با نقد خیلی جدی و بدون تعارف، راه حلی ارائه شود و در آخر به این سمت پیش بریم که حالا چکار باید کرد. توجه به ذائقه مخاطب از طریق پیامک‌هایی که ارسال می کنند و نکاتی که مورد نظرشان است در این برنامه به طور جدی مطرح می شود.

وی درباره نقطه تمایز این برنامه با دیگر برنامه‌های اقتصادی گفت: پرداختن به موضوعات مختلف در برنامه‌های مختلف از زوایای مختلف هیچ ایرادی ندارد، آنچه چیزی که مهم است اقناع مخاطب است و این مخاطب فقط مردم نیستند، مسئولان ارشد اقتصادی و برنامه ریزان تا به سمت درست برنامه ریزی کنند.

وی در پاسخ به این سوال که برنامه هایی مختلفی درباره موضوعات اقتصادی صحبت می کنند و رادیو گفتگو چرا درباره مسایل اقتصادی گفتگو می کند، گفت: رادیو گفتگو محل اندیشه هاست، در واقع دیدگاه‌های اندیشه ورزی مطرح می‌شود فضا، فضای اندیشه است. نمی شود گفت، چون شبکه‌های مختلفی به مسایل اقتصاد می‌پردازند، اینها تکراری است، مسایل اقتصادی زیاد است و باید از زوایای مختلف پرداخته شود تا هم به راه حل برسیم و هم مخاطب اقناع بشود.

وی درباره تفاوت گفتگوی اقتصادی به لحاظ اجرا با سایر قالب‌های گفتگو گفت: گفتگوی اقتصادی در یک نگاه، بسیار سخت است، برای اینکه شما باید مسایل اقتصادی را مسلط باشید، بدانید از چی صحبت می‌کنید، حرف‌های زرد در حوزه اقتصاد نباید گفت، متغیر‌هایی که درباره آن صحبت می‌کنید آسان نیستند و باید خیلی دقت کرد، به راحتی نباید راه حل ارائه داد. سختی گفتگوی اقتصادی این است که اولا باید اطلاعات جامع در حوزه اقتصادی داشته باشید و دوم؛ اقتصاد علم است، وقتی علمی صحبت می‌کنید نمی‌توانید پیشگویی کنید، باید به طور علمی بتوانید پیش بینی کنید، مسیرها و روند‌ها و این روند‌ها را در طول زمان هدایت بکنید و اینکه آیا می‌توانید بر روی انتظارات اقتصادی فعالان اقتصادی در جامعه اثر بگذارید یا نه.

وی در پاسخ به این سوال که چه می‌شود کرد این موضوع‌ها برای مخاطب قابل فهم‌تر باشد، افزود: این روز‌ها اگر چه مسایل اقتصادی سخت است اما برای مخاطب قابل درک است. در حوزه اقتصادی فقط سخت خبر نیست، نرم خبر‌ها هم هستند، وقتی وارد دنیای فناوری‌ها و اقتصاد دیجیتال می‌شوید، با یک فضای نرم خبر جذاب بخصوص برای جوانان رو به رو می‌شوید.

وی گفت: گفتگوی اقتصادی به مراتب راحت‌تر شده است از جهتی که شما می‌توانید به خیلی از مسایل بپردازید، مثلا در سه دهه پیش حتی اجازه نمی‌دادند درباره افزایش نرخ نقدینگی صحبت کنید اما الان به راحتی می‌توانید صحبت کنید که چرا نقدینگی را افزایش دادید. پس گفتگو اقتصادی به جهت اینکه  دسترسی به موضوعات قابل طرح بیشتر شده، به مراتب اوضاع بهتر شده است، اما به جهت مسایل پیچیده اقتصادی که پیش آمده و آنچه که در حوزه اقتصاد داریم طرح این نکات و ارائه راه حل‌ها داستان را سخت کرده است به جهت تبحر در مسایل اقتصادی و حل مشکلات.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

دیگر خبرها

  • توجه به اقتصاد خلاق یکی از راه‌های جهش تولید است
  • بررسی آخرین وضعیت مناسبات اقتصادی ایران و همسایگان شمالی در وزارت امور خارجه
  • بررسی وضعیت مناسبات اقتصادی ایران و همسایگان شمالی در وزارت امور خارجه
  • برگزاری سومین جلسه ستاد هماهنگی روابط اقتصادی خارجی در وزارت امور خارجه
  • وزیر اقتصاد: رشد اقتصادی سال ۱۴۰۲ یکی از باکیفیت‌ترین رشدهای اخیر ایران است
  • رشد اقتصادی سال ۱۴۰۲ یکی از باکیفیت‌ترین رشدهای اخیر ایران است
  • نگاهی به مسایل اقتصادی کشور، در برنامه گفتگوی اقتصادی
  • تور‌های بازدید از نمایشگاه کتاب تهران در دیگر کشور‌ها را فعال کنیم
  • فعال کردن مراکز اقتصادی وداشتن مرکزهوشمند
  • مرکز عملیات هوشمند و فعال اقتصادی در کشور تشکیل شود